the owner on chickybear blog

My photo
klang, Malaysia
criteria owner this blog..... we're just a simplest N happy go lucky person . Not believe ? Try to KNOW me lahh . Okey,thanks for the visit girl and boy ;)

team member's

Saturday, 22 September 2012

SHooT TO SEREMBAN :)

haaa.. nak thu nape?  ..
hari ni aku turun seremban .. ikut kak alis [my technision]
okay, gy seremban bukan nak enjoy ye.. hehee
tapi ade hal mustahak yang perlu diselesaikan .. 
semoga perjalanan kami di permudahkan ... 
amin .. ok bubbye ! out lu ! :)

Friday, 21 September 2012

makan dan makan -_-

JAMUAN JABATAN PENGAIRAN DAN SALIRAN KUALA LANGAT 
[tempat LI aku ]
malas citer banyak .. tgok gambar dah memadai kan kan ??


kambing golek , ..
menu special lah katakan .. 
tapi ! seriusly aku  TAK MINAT !! : P


bertungkus lumus menghias .. hahaha
tu die siap pnjat tangga tinggi nuh ...
dan...
antara gerai-gerai yang sedang 'DIPERHIASKAN'  
maklum lah, ade pertandingan gerai tercantik kan ...




ni GERAI AKU ..
simple jer..














habes ... :)


Wednesday, 19 September 2012

INOVASI -_-

Today , .. im very very very tired !!
aaahhhhh ! damn !
hehe .. u know ??
ini semua gara-gara MAJLIS INOVASI DAN KECEMERLANGAN JABATAN PENGAIRAN DAN SALIRAN NEGERI SELANGOR ... yang bertempat di DEWAN MEGAWATI, KEDIAMAN RASMI MENTERI BESAR SELANGOR, SEKSYEN 7, JALAN PERMATA 7/1, SHAH ALAM.
Haa, aku praktikal ni pon terlibat sekali dalam majlis ni ,...


huhuhu, btw ni pengalaman yang best buat aku la.. walaupon penat bagai nak rak ! hehehe
bnda2 mcm ni la, makin mengeratkan hubungan silaturrahim antara orang2 kat pejabat ! i loike it ! huhuhu
jap aku tunjuk ni ..


 PON .. PONN .. haha, macm best je naik bas ni kan ??
tapi ktorang tak naik bas .. naik pajero JPS , ni daerah mane tah naik bas... :)


atas bukit kan , so.. jogging jap la kan.. pajero tak leh bwak naik atas..


ni la dia, suasana dalam dewan ..
dah namanya ponggg, jabatan pengairan dan saliran .. baju pon nak sama warna air laa...
BIRU ~
time ni, tgah tunggu pengarah sampai, pastu ade sorang lelaki ni duk melalut pa pon tak tahu.. tgok sekeliling semua buat hal masin2.. hahaha
kecian die. tak dilayan ponnn...
anyway, apa yg dia sampai kan itu ade juak baik nya.. hehe
aku dgr jugak apa die cakap...
tak lama pastu, pengarah sampai.. dan after that, ktorang bgn dan myusur tepi depan.. akhirnya sampai kat destinasi..
iaitu... menjadi pengiring lagu selangor, negaraku dan malaysia inovtif ...
baru lah.. acara bermula...
penyampai anugerah mereka yang cemerlang perkhidmatan ....
jamuan makan dan bersurai .. selesai majlis bagi belah petang ...


saya dan kak harisah


abang-abang technicion yang happy go lucky .. ! haha. kalu tak da mereka .. memng suram je suasana..
hehe .. mcm mcm ragam eh !
:)
makanan ditaja oleh :


sebelah malam ade jamuan hari raya dan penyampaian anugerah pesara dan perkhidmatan 
yang ke 25 tahun ...
majlis petang tadi jemputan terhad ..
majlis malam pula terbuka untuk semua...
lebih kurang pukul 5ptg, majlis selelsai.. dan sementara tunggu malam ...
kami berkampung di HOTEL DE PALMA,SHAH ALAM ..





ap? mgumpat aku yer.. sebab bnda alah ni.. haaa..
ala, bnda free , amik jela.. hahaha
: P



Sunday, 16 September 2012

last syawal :)

di hening subuh, terdengar azan berkumndang ... *ecceehh waaahh*
cuaca hari ni pon, hujan lebat , renyai-renyai, lebat lagi ... dan lagi .. then dekat ptg  baru benti ....
pejam celik pejam celik ! aik ??
dah habes raya ?
ala.. baru je rasanya semalam raya ..
dah habes dah ...
:)
papepon sebelum terlambat nak ucapkan selamat hari malaysia ! kepada semua  ... 
apa aku melalut ni kan ?? mula-mula raya, ni hari malaysia pulleekk ...
eh ? korang tak tahu ke, hari ni brape hari bulan ??
16 sept maaa... 
tak kan tak tahu ??

meh refresh mata anda dulu dgn bendera MALAYSIA ...


haaa , ingat ? ingat ?
hehe .. :)
tapi hari ni aku ade jugak menghadiri  jamuan makan anjuran bekas pelajar SMKTPG tahun brape tah .. haha. aku lupe , 
yang penting semmuaaaa nya, kawan ayah aku .. meh aku tunjuk gmbar ..
malas berceloteh banyk sgt kat cni ..





tgok ah , ragam depa.. haihhh :)

Sunday, 2 September 2012

one of them -_-








hehe.. ni je nak bagitahu, .. tah macm mane kan aku tergerak nak menjadi blogger selangor.. hehe
btw, thanks sape yang tubuhkan group ni :)
anak jati selangor !! 
cayalah ! hahahha

kerenah !





 ...... TEEETT , NI JE NAK TUNJUK !
BUBBYE .. :)