the owner on chickybear blog

My photo
klang, Malaysia
criteria owner this blog..... we're just a simplest N happy go lucky person . Not believe ? Try to KNOW me lahh . Okey,thanks for the visit girl and boy ;)

team member's

Sunday, 17 June 2012

REWANG LA WEY ..

penatnya lahai !!!
macm kenduri kwen la pulak.. 
padahal cume knduri cukur jambul, kekah ... dan kenduri umah baru ...
orngnya , memng ramai la kan ...
huh. k, la nak tido...
pnat sangat dah ni.. 
tata kawan kawan ... :)

Tuesday, 5 June 2012

JUAL KE ??

mmeh meh meh meh ,..
lai lai lai lai lai ..
haaaaa, tu dia ....
arini nak citer pasal aku jadi tukang jahit ! hhaaaa..
nak tau ??
of cos la kan korgmesti nak tau ....
sebelum tu, nak tunjuk gmbar ckit .








ni la dia... biasa biasa je, tak macam korag yang da pandai wat bnyak2 tu,,, hihi :)
okay, nak dijadikan cerita .. aku bosan duduk rumah tak tahu nak buat apa daa...
pas tu aku dapat la idea nak try buat benda alah ni haaaa...
then , aku pon search search search !!.. akhirnya jumpa la fb akak ni..
die ade jual bnyak keperluan barabg tok bnda ni..
so, aku pon try la bli starter kit dulu..murah je.. termasuk postage rm16...
tak ssaaabbbaaarr giler mase aku tunggu barang nak sampai.
huhu.. :)
then, after dah dapt barg , aku jadi gila ap tah tak tahu... khusyuk gile buat bnda ..
best laa..

tak susah pon ....
 dann gambar diatas adalah hasil nya...  :) 
MOOD : HAAAAPPPYY !!
okay, ni ada lagi barang yang aku gunakn..
kat bawah ni...








nak tgok lagi jumm... gy fb aku.
hihi .. pnat la nak upload ! :)
nak tahu fb, gy je bawah sekali .. jumpa la... 
hihi . kbai .



*kalaunakbeliponboleh...:)*
just pm kat fb tau tau tau ...




Saturday, 2 June 2012

TOM YAM vs CILI ?

'tu la kau banyak sangat lah mkan cili '
my mom say like that ! 
haha.....
bukan ap. tah kenapa aku suka sangat dengan tomyam.. semalam ayah dapat gaji, menag tak sah la.. mesti akan makan luar pnye lah !! huhu
first aku akan order tomyam campur ,, air mestilah apple.. hihi...
makanan siap ! yeayyy.. hepi giler.. tpi .. im so dissopointed ! becoz, tomyam tak kaw sngt la.. nak buat cmner . kena jugak habeskan ... 
yela, aku mseh ingat lagi pesan SAYANG aku, jgn membazir ! makn je sampai hbes, t nasi tu nges !! hihi
btw, mkn memng kenyang .. samapi nak jalan pon tak larat dah eah !
aku mkn dngn nafsu yg kelaparan , cili aku memng tak kiralah, aku bedal jer...
haha.. tembolok... : D ,
YG PENTG DAPAT AP AKU NAK WALAUPON KURANG SEDAP.. huhu
okay. habes dah crite malm tuh..
pagi pulak aku minx mak buat nasi lemak, tapi mak tak buat.. mak gnti ngn yg ada kat kedai aje.. haha
dapt jugak mkn, ade roti canai lgy..
waaahhh... bertambah tambah la berat badan aku....
ptg, aku tibe terinngin sangat sangat nak makn tomyam lgy.
haha.. tapi kali ni aku tak suh mak aku masak , tapi teringin nak yg tangan aku but.. hahah
eccceehh ! rindu la katakan , dulu selalu masak ...
hihihi
aku pon gy dapo msak..., mak aku tye , kau nak buat ap ??
haha ,, adalah rahsia. tu je la jawapan aku ..
huhu
after dah siap, aku pon makn.. hirup hirup punyer hirup.. sambil cili tuh aku tenyeh-tenyeh bagi pedas la katakan .... peerrgghh !! syiok !! haha
tak lama aku habes hirup, dah siap basuh magkuk...
aku pon duduk , tibe tibe perut bunyi macam ade keroncong !
ait ?? pelik perut aku ?? dah mkn pong masih nak berkeroncong ke ??
hahahah
rupe rupenya , bkn keroncong lapa, tapi... sakit perut mula datang serang aku laaaaa.....
ohh.. tidak !!!! 
TOILET !! TOILET DANNNNN TOILET..
kan dah padan muke, ..





#tulapadahnyamakanterlalubanyakclipadi#